OM VASASTANS TANDLÄKARGRUPP

1995 byggdes det som då kallades för Burendahl & Karlstén teamtandvård på Hälsingegatan 43 i Stockholm. Vår vision var att starta en tandläkarmottagning som låg i framkant beträffande teknik, estetik. kvalitet och patientomhändertagande. Vi ville ge patienterna ett mer angenämt besök och minska den stress som många upplever under behandlingen.Vi arbetade således fram ett koncept vi kallade för “teamtandvård”, baserad på en välbeprövad amerikansk metod.

Tandsköterskorna utbildades att utföra bedövning, framställning av provisoriska tandersättningar m.m för att minska arbetsbördan för tandläkaren och även tidsstressen runt behandlingen.

År 2000 anslöt sig tandläkarna Burendahl och Karlstén till American Academy of Cosmetic dentistry. Denna organisation är världsledande inom kosmetisk tandvård och förde med sig en ännu högre grad av excellens inom den estetiska tandvården.

År 2001 involverades praktiken i Praktikertjänst AB och har sedan dess legat under deras paraply.

År 2007 lämnade tandläkare Karlstén verksamheten som vi bytte namn till nuvarande Vasastans tandläkargrupp. Idag drivs praktiken av tandläkare Mats Burendahl.

Vårt fokus är fortfarande på det senaste inom teknologi, högkvalitativ estetisk tandvård och bästa möjliga patientservice. På praktiken arbetar för närvarande tre tandläkare, två tandhygienister, två tandsköterskor och en receptionist.

OM TEAMET

Vi ville ge patienterna ett mer angenämt besök och minska den stress som många upplever under behandlingen.Vi arbetade således fram ett koncept vi kallade för “teamtandvård”, baserad på en välbeprövad amerikansk metod.

Mats Burendahl

Tandläkare - Implantat-kirurgi/protetik Allmäntandvård

Peter Olmats

Tandhygienist​

Lisbeth Burendahl

Tandsköterska
(08-32 45 90)

Anita Pettersson

Tandsköterska