Mats Burendahl

Tandläkare - Implantat-kirurgi/protetik Allmäntandvård

Mats Burendahl examinerades från tandläkarhögskolan i Stockholm 1979.

Efter 1 år i folktandvården öppnade han sin första privattandläkarpraktik vid Odenplan. Redan tidigt i sin verksamhet intresserade han sig för estetisk tandvård. Han var bland de första tandläkarna att göra helkeramiska kronor dvs kronor utan metall. Under åren har han följt utvecklingen av estetisk tandvård främst i USA. I början av 90talet gjorde han sina första behandlingar med skalfasader. Det estetiska resultatet var redan då häpnadsväckande jämfört med vad som gick att göra tidigare.

2000 blev han medlem i den amerikanska akademin för kosmetisk tandvård AACD 2003 bildades den svenska motsvarigheten SACD, Swedish Academy of Cosmetic Dentistry. Mats Burendahl var en av grundarna. Idag sitter han med i styrelsen för SACD.

Förutom kosmetisk/estetisk tandvård gör Mats implantatbehandlingar ”från ax till limpa” d.v.s. utför både kirurgi och protetik. Mats har 2013 blivit certifierad för tandreglering enligt metoderna ”Six Month Smiles” och Inman Aligner. Nu driver han privatpraktiken Vasastans Tandläkargrupp som är en praktik ingående i Praktikertjänst AB.

Johan Graf

Allmäntandläkare, tandvårdsrädda patienter

Som tandläkare brinner jag för att hjälpa tandvårdsrädda människor med stort behov av omvårdnad och empati. Jag anser att ingen människa skall behöva uppleva ett socialt handikapp orsakat av sämre tandstatus!

Min vision är att vi på Bene Tandvård ska vara mönsterklinik där bästa tänkbara tandvård erbjuds patienterna, och att vi även ska fungera som kunskapscenter för kollegor och övrig tandvårdspersonal.

Tillsammans med käkkirurgen Tomas Nordin har jag haft förmånen att utveckla Nordin-Grafmetoden, vilken inneburit avsevärt förkortade behandlingstider med mindre efterbesvär och umbäranden för mina patienter. Metoden anammas idag vid flera implantatcenter.

På Bene tillämpar vi en helhetssyn på patienten. Det innebär att vi ser till hela bettets fysiologi för att även förebygga eller lindra käkledsbesvär som kan leda till bland annat dålig sömn eller migrän

Lisbeth Burendahl

Tandsköterska

Jag blev examinerad tandsköterska 1977.

Sedan dess har jag inte bara arbetat som tandsköterska utan också i resebranschen och med försäkringar 2004 startade jag eget företag och började bleka tänder. Företaget heter Vita Tänder. Sedan dess har jag blekt över 1500 patienter med ZOOM metoden. Jag gör både klinikblekning och skenor för hemblekning. VITATANDER.se

2010 startade jag webbshopen Tandapoteket tillsammans med tandhygienisten Lina Ryan. Där säljer vi tandvårdsprodukter till främst privatpersoner men även till tandläkarkliniker och vårdhem. TANDAPOTEKET.se

Anita Pettersson

Tandsköterska

Jag heter Anita och jobbar som tandsköterska hos Mats Burendahl. Jag har funnits här på kliniken i 7 år, allt sedan jag flyttade till Stockholm.

Jag blev färdig tandsköterska 1979 och har mestadels arbetat i Katrineholm varifrån jag kommer.

Jag har alltid uppskattat variationen i vårt yrke. Här hos Mats arbetar vi delegerat, något jag finner mycket omväxlande och roligt. På min fritid försöker jag att spela golf så ofta jag kan,träna, äta god mat och finnas till för barn och barnbarn.

Tara Zanganeh

Tandhygienist

Jag heter Tara och har jobbat som tandhygienist sedan 2013.

Det som tilltalade mig med att bli tandhygienist var det förebyggande arbetssätt som tandhygienister använder sig av. Att hjälpa människor och få människor att förstå hur de ska kunna hjälpa sig själva är enligt min mening det mest givande en profession kan erbjuda. På fritiden umgås jag med min dotter och make och det blir en del ute aktiviteter i naturen och i lekparken.

Peter Olmats

Tandhygienist​

Peter heter jag och har arbetat som tandhygienist på kliniken i 10 år.

Jag gillar mitt nuvarande yrke som bjuder på ett nära samarbete med människor. Det känns utmanande att kunna förändra människors tandhälsa och se resultat med förbättrad munhygien hos mina patienter. Jag trivs med att jobba både praktiskt och att ha en verbal kommunikation.

Innan jag blev tandhygienist arbetade jag inom resebranschen på flygbolaget SAS. På fritiden brukar jag springa (det gör jag även till och från arbetet dagligen) och spelar golf när tillfälle ges. Har mina rötter i Orsa som ligger i Dalarna.

Har du specifika frågor angående din munhygien är du välkommen att mejla mig!

Lina Burendahl Deahne

Receptionist

Jag heter Lina Burendahl Dähne och arbetar som receptionist på kliniken.

Jag hjälper våra patienter med att boka tider, lägga upp betalningsplaner och informera om våra betalrutiner. Jag svarar på frågor gällande kostnadsberäkningar och det statliga tandvårdsstödet. Jag har arbetet på kliniken i 8 år och trivs med variationen i mina arbetsuppgifter.

Jag har i grunden en samhällsvetenskaplig utbildning i sociologi vilket har givit mig användbar kunskap i mötet med människor i olika situationer.

Jag lever med man och två barn som är 9 och 6 år gamla. På fritiden blir det en hel del besök i lekparker och andra roliga aktiviteter för barn. Uppskattar mycket ett besök på restaurang eller biograf när tillfälle ges.

VI SAMARBETAR MED

© 2016-2018 Vasastans Tandläkargrupp. All Rights Reserved. Developed by PixelKingdom – V2-11.09.18