TJÄNSTER

Allmän Tandvård

Vanligtvis kommer man till tandläkaren för en av två orsaker – laga hål eller dra ut tänder. Båda dessa tjänster erbjuder vi självklart. Men vi är inte som andra. Hos VSTG arbetar ett team med ett gemensamt mål: ditt välbefinnande! Vi har en djup övertygelse om att en stor del av ditt välbefinnande uppnås tack vare en väl fungerande uppsättning tänder. För att hjälpa dig på bästa sätt arbetar vi med delegerad tandvård efter en modell som kallas “teamtandvård”. Varje medarbetare i teamet har sin specialistkompetens men är också generalist. Därför kan vi ge dig mer tid i behandlingsstolen, utan att det kostar mer.

Implantat

Tandimplantat i titan har för länge sedan passerat försöksstadiet. Metoden är numer allmänt vedertagen då man vill ersätta en förlorad tand eller t.o.m. alla tänder i en käke. Hos oss får du hela behandlingen utförd på vår klinik. Vi behandlar s.a.s. från ” ax till limpa” Du slipper att bli remitterad till extern kirurg eller protetiker. Det enda remiss som vi skickar är för en speciell röntgenundersökning. Denna röntgenundersökningen ger oss svar på om och var det finns tillräckligt med käkben att fästa tandimplantatet i.

Keramiska tandkronor

De första tandkronor som gjordes till människor var utförda i guld. Detta var redan då faraonerna regerade i Egypten. Till mitten av 1900 talet var guld den enda bra materialet för framställande av tandkronor. Därefter har utvecklingen gått snabbt och idag kan vi göra tandkronor i keramik. Detta material gör att vi kan göra kronor som ser ut som riktiga tänder och dessutom har en yta som påminner om emalj. Idag är hållfastheten på en keramisk krona lika bra eller t.o.m. bättre än en riktig tand. Vi använder oss av ett keram som heter Zirkonia som ger en extremt hög hållfasthet. Detta borgar för att du får en långvarig och biologisk vävnadsvänlig tandersättning för lång tid framöver.

Tandreglering

Tandläkare Mats Burendahl är certifierad att utföra tre sorters tandreglering.

Inman aligner är en avtagbar apparatur som är avsedd för mindre trångställningar i framtandsregionen. Du får en specialframställd tandregeleringsapparat som du har i munnen ca 18 timmar/dygn. Du kan alltså ta ut den när du t.ex. skall äta. Tandreglering går ganska fort, ca 6 mån, beroende på hur stor trångställning du har.

Six month smiles är en fastsittande apparatur som är lämplig för lite större felställningar i framtandregionen.

Tandställningen är vit vilket gör att den syns mindre. Behandlingarna tar 6-9 månader.

Invisalign är genomskinliga tandskenor som man bär dygnet runt. De är avtagbara så du tar ut skenorna när du skall äta. De är avsedda för moderata felställningar i bettet men klarar även av mer avancerade tandregleringar. Dessa skenor är förmodligen idag den populäraste metoden bland patienterna. Behandlingen kan gå fort vid mindre felställningar men kan vid mer komplicerade fall ta 1-2 år.

Tandblekning

På vår klinik använder vi två metoder när vi bleker tänder.

Klinikblekning:
Blekningen utförs i behandlingsstolen och tar drygt 1 timme.
Hemblekning:
Du bleker själv hemma med en individuellt utformade plastformar. Blekningen kan göras dagtid eller på natten. Det behövs ca 14 dagar/nätter för ett bra resultat. För bästa resultat rekommenderar vi en kombination av dessa.
Gå in på Lisbeths hemsida och läs mer på www.vitatander.nu

Porslinsfasader

Porslinslaminat (som även kallas skalfasader) består av ett tunt skal av porslin som ersätter dina tänders framsida. För att kunna göra vackra och naturliga laminat måste vi först slipa bort lite emalj på de tänder som skall göras om. Vår tandtekniker framställer de tunna laminaten efter den analys vi gjort. Laminaten klistras fast på din tandyta och du har fått ett nytt vackert leende. Laminaten är mycket starka men ofta måste man ändå skydda dessa med en bettskena nattetid.

Vita fyllningar

När vi utför vita fyllningar i fronten använder vi skiktteknik. Denna teknik går ut på att bygga fyllningarna i skikt som motsvarar tändernas olika vävnader. De olika skikten har olika färg med den mörkaste färgen innerst. När vi gör en fyllning på detta sätt uppnås ett mycket naturligt resultat. Dessa fyllningar kan vara små, hela hörn eller ibland hela framsidan på tanden. Gemensamt för dem alla är att tanden inte ser lagad ut .

PRISER

Prislista Vasastans Tandläkargrupp:

Denna prislista utgör ett axplock av hela vår prislista.
För mer exakt information ta kontakt med vår reception.
Du får alltid en skriftlig kostnadsberäkning innan påbörjad behandling
Vi ger 2 års garanti på fast protetik och 1 års garanti på avtagbara proteser.

Implantat

Vid implantatbehandling spelar många faktorer in på det slutgiltiga priset.
Det går inte att ange ett pris som blir allmängiltigt utan din kostnadskalkyl görs vid själva undersökningen och terapiplaneringen.

VI SAMARBETAR MED

© 2016-2018 Vasastans Tandläkargrupp. All Rights Reserved. Developed by PixelKingdom – V2-11.09.18